Audyt urzędowy systemu HACCP

Mikroprogram

!Rekrutacja trwa!
15-25 maja 2025

Początek zajęć 27 maja!

Audyt urzedowy systemu HACCP
  • Szczegółowe zasady rekrutacji

     

    • Rekrutacja prowadzona jest elektronicznie poprzez system IRK.

    • Kryterium przyjęcia jest kolejność zgłoszeń.

    • W przypadku dużej liczby zgłoszeń pierwszeństwo mają osoby zatrudnione w administracji publicznej oraz organach kontrolnych.

    • Decyzję o zakwalifikowaniu podejmuje koordynator mikroprogramu.

    • Od decyzji przysługuje odwołanie do Dziekana Wydziału Medycyny Weterynaryjnej w terminie 7 dni od ogłoszenia decyzji.

    • Decyzja Dziekana jest ostateczna.

    • 📥 Zasady rekrutacji (PDF)
  • Harmonogram rekrutacji

    DataWydarzenie
    15 maja 2025, godz. 15:00Otwarcie rejestracji w systemie IRK
    25 maja 2025,
    Zamknięcie przyjmowania zgłoszeń
    25 maja 2025,Informacja o zakwalifikowaniu lub odrzuceniu zgłoszenia
    do 26 maja 2025Wniesienie opłaty za udział w mikroprogramie
    27 maja 2025Rozpoczęcie zajęć
      
  • Dane wymagane podczas rekrutacji w systemie IRK

    Podczas rejestracji kandydaci zobowiązani są do podania następujących danych:

    • Imię i nazwisko

    • Data i miejsce urodzenia

    • Numer PESEL

    • Numer telefonu kontaktowego

    • Branża lub sektor działalności

    • Miejsce pracy i stanowisko

  • Ochrona danych osobowych (RODO)

    Dane uczestników są przetwarzane zgodnie z przepisami Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO). Szczegółowe informacje dostępne są w [Regulaminie mikroprogramu (PDF)](link do Regulamin mikroprogramu Audyt urzędowy systemu HACCP_ZRP_BBI.pdf).

  • Warunki ukończenia mikroprogramu

    Ukończenie mikroprogramu wymaga:

    • Przystąpienia do egzaminu teoretycznego i wykonania zadań praktycznych.

    • Zdobycia minimum 50% punktów w każdej części (teoretycznej oraz praktycznej).

    • Uzyskania łącznie co najmniej 70% punktów z obu części.

  • Opłaty za uczestnictwo - faktury

     Koszt udziału w mikroprogramie „Audyt urzędowy systemu HACCP” wynosi:

    1250 zł (jednorazowa opłata za cały cykl szkoleniowy)

    Sposób uiszczenia opłaty:

    1. Termin wpłaty:
      Do dnia 26 maja 2025 r.

    2. Dane do przelewu:

      • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

        ul. Nowoursynowska 166
        02-787 Warszawa
        REGON: 000001784
        NIP: 525-000-74-25

        Numer konta bankowego: 
        71 1240 6003 1111 0000 4943 8060

      • Tytuł przelewu:
        Nazwisko, Imię, AUSHACCP
        (np. Kowalska Anna AUSHACCP) UWAGA PROSZĘ PAMIĘTAĆ O DOPISKU AUSHACCPBEZ NIEGO WPŁATA MOŻE NIE ZOSTAĆ ZIDENTYFIKOWANA

    3. Uwaga:

      • Za datę wpłaty uznaje się dzień zaksięgowania środków na rachunku Uczelni.

      • Prosimy o przesłanie potwierdzenia wpłaty na adres poczty elektronicznej 📧mikro_haccp@sggw.edu.pl
      • Uczelnia nie ponosi odpowiedzialności za błędne zaksięgowanie wpłaty wynikające z pomyłki uczestnika (np. błędny numer konta, brak tytułu przelewu).

      • W przypadku rezygnacji z udziału w mikroprogramie możliwy jest zwrot części opłaty w wysokości proporcjonalnej do liczby przeprowadzonych zajęć (na pisemny wniosek uczestnika).

    4. Możliwość odroczenia lub rozłożenia płatności:
      W uzasadnionych przypadkach możliwe jest złożenie wniosku o odroczenie terminu płatności lub rozłożenie jej na raty — po indywidualnym uzgodnieniu z koordynatorem mikroprogramu

    Informacja dotycząca wystawiania faktur VAT za usługi edukacyjne

    • Faktury VAT za usługi edukacyjne wystawiamy po dokonanej wpłacie.
    • Na życzenie płatnika możliwe jest wystawienie faktury pro forma. Podaj dane za pomocą formularza 👉 https://forms.office.com/e/UiQz32uRqB
    • Za datę otrzymania czesnego uznaje się dzień wpływu środków na rachunek bankowy Uczelni. Faktura potwierdzająca opłatę za usługi edukacyjne może być wystawiona wyłącznie na nabywcę usługi edukacyjnej, tj. słuchacza szkolenia specjalizacyjnego.
    • Wpłata czesnego dokonana przez pracodawcę na rzecz pracownika nie zmienia nabywcy usługi. W takiej sytuacji na fakturze jako nabywca widnieje słuchacz/pracownik, a pracodawca występuje jako płatnik.
    • Faktury VAT są wystawiane na żądanie.
    • W przypadku zgłoszenia żądania wystawienia faktury do końca miesiąca, w którym nastąpiła wpłata, faktura wystawiana jest nie później niż 15. dnia następnego miesiąca. Po upływie tego terminu wystawienie faktury nie będzie możliwe.
    • We wniosku o wystawienie faktury należy podać:
      • dane nabywcy: imię, nazwisko, adres zamieszkania,
      • dane płatnika: nazwa, adres, NIP (w przypadku, gdy płatnikiem jest pracodawca).
    • Prośbę o wystawienie faktury należy składać każdorazowo po dokonanej wpłacie.
      Zgłoszenia należy przesyłać za pomocą formularza 👉https://forms.office.com/e/UiQz32uRqB
  • Prawa i obowiązki uczestnika

    Uczestnik ma prawo do:

    • Korzystania z infrastruktury SGGW podczas zajęć.

    • Uzyskiwania informacji zwrotnych dotyczących swoich postępów.

    • Dostępu do zasobów Biblioteki Głównej SGGW.

    • Aktywnego udziału w doskonaleniu jakości kształcenia.

    Obowiązki uczestnika:

    • Przestrzeganie regulaminów i przepisów obowiązujących na SGGW.

    • Uczestnictwo w obowiązkowym szkoleniu BHP.

    • Aktywny udział w zajęciach.

    • Terminowe wnoszenie opłat.

    • Informowanie koordynatora mikroprogramu o wszelkich zmianach danych osobowych.

  • Kontakt

    • Koordynatorka mikroprogramu:

    dr hab. Agnieszka Jackowska-Tracz, prof. SGGW

    • Osoba ds. rekrutacji i organizacji zajęć:

    dr Michał Tracz

    📞510 084 088; 225 936 078

    📧mikro_haccp@sggw.edu.pl

    Katedra Higieny Żywności i Ochrony Zdrowia Publicznego
    Instytut Medycyny Weterynaryjnej
    ul. Nowoursynowska 159, bud. 24, pok. 339,
    02-776 Warszawa